2024-02-12 / Inspiration

För din hjärt & kärlhälsa

Vi har samlat 6 enkla tips för att hålla din hjärt- och kärlhälsa i toppform.

1. Rödljusterapi

Rödljusterapi har visat sig ha positiva effekter på hjärt- och kärlhälsa. Rött ljus med specifika våglängder har gynnsam inverkan på blodcirkulation och kärlfunktion.

Läs mer om optimerad rödljus

2. Varma bad

Avkopplande varma bad hjälper till att sänka stressnivåerna och främja cirkulationen. Det varma vattnet hjälper till att slappna av musklerna och förbättrar blodflödet i kroppen, vilket är fördelaktigt för hjärt- och kärlhälsan.

Boka värmande spadag

3. Bastubad

Bastubad är en utmärkt aktivitet för att främja avslappning och hjärt- och kärlhälsa. På Hagabadet erbjuder vi traditionell bastu med olika temperaturer och fuktighetsnivåer samt IR bastu och rödljusterapi. Välj mellan flera basturs på våra oaser:

  • Aroma Bastu: En doftupplevelse som lockar fram dina sinnen.
  • Torrbastu: Traditionell bastu som ger intensiv värme och rening.
  • IR-Bastu: Djupgående infraröd värme för muskelavslappning och läkning.
  • Ångbastu: Fuktig värme som öppnar porerna och främjar lugn.
Boka värmande spadag

4. Konditionsträning

Träning främjar hjärt- och kärlhälsan. Vi har ett gym med kardiovaskulära träningsmaskiner som löpband, crosstrainers och cyklar. Vi erbjuder även grupp-träningsklasser som yoga, pilates eller dans, som bidrar till att förbättra konditionen och stärka hjärtat.

Läs om medlemskap

5. Massage

Massage bidrar till att minska stress och främja cirkulationen i kroppen. Genom massage förbättras blodflödet och hjälper till att stödja hjärt- och kärl-hälsan. Vi erbjuder olika massagestilar, som tex svensk klassisk massage, lymfmassage och oljearomaterapi, för att möta just ditt behov och preferens.

Boka massage

6. Kost & dryck

Varför inte komplettera din spa-upplevelse med hälsosam mat och dryck? Vi erbjuder näringsrika måltider och drycker som fräscha juicer, sallader, lättare alternativ som är och rika på antioxidanter. En hälsosam kost stödjer din hjärt- och kärlhälsa.

Fler artiklar

/
Inspiration

Allt för ett boostat lymfsystem

Hur tar du hand om ditt lymfsystem? Det är inte bara en kroppsfunktion utan även en avgörande del av vårt immunförsvar. För att fungera optimalt kräver det omsorg och uppmärksamhet….

/
Inspiration

Vagga dig till välmående

Har du upplevt våra vaggande fåtöljer eller gungor ännu? Inte bara är det skönt och avslappnande, det främjar också välmåendet. Vi har sammanställt några tips om varför dessa gungor är…

/
Inspiration

För din hjärt & kärlhälsa

Vi har samlat 6 enkla tips för att hålla din hjärt- och kärlhälsa i toppform.

Läs fler artiklar Till aktuellt