2023-03-24 / Inspiration

Hélene, 73: ”Jag är hälsofrälst tack vare Hagabadet”

Helene 73 medlem på Hagabadet ”Jag är hälsofrälst tack vare Hagabadet”

År 2020 var Hélene i Peru. På väg till flygbussen i Lima föll hon och krossade armbågen. Skadan resulterade i operation och åtta veckor med gips. Strax därefter kom pandemin.

– Under coronapandemin fastnade jag i en spiral av netflixtittande och choklad. Jag blev nedstämd, trött och mådde allt sämre. När jag fick diagnosen diabetes blev det ett uppvaknande, säger Hélene Stendahl.

Direkt efter diabetesbeskedet startade Hélene sin hälsoresa. Det började med promenader, men det tröttnade hon ganska snart på.

– Jag började fundera på vad jag kunde göra i stället. Vanliga gym lockade inte, det kändes inte alls som jag. Hagabadet hade jag sneglat på ett tag när det dök upp ett prova-på-erbjudande. I början tränade jag mest yoga och vattengympa, gymträning med maskiner fanns inte på min världskarta då, säger Hélene och fortsätter:

– Jag hade förutfattade meningar. På pass som Body Circle trodde jag att det bara skulle vara ”slimmade sylfider”, men jag hade fel. Nu har jag tränat i drygt ett och ett halvt år och är helt fast.

Hélene är ett skolboksexempel på att det aldrig är för sent att börja träna och satsa på en hälsosam livsstil.

– Att jag skulle få armmuskler vid min ålder, det trodde jag aldrig! Idag är både knäna och balansen mycket bättre, jag går i trappor utan problem och mår bättre än jag gjort på tio år, både fysiskt och psykiskt.

När hon började träna med maskiner var styrka 4 tungt för Hélene, idag är hon uppe på styrka 8-9 på favoritpasset Body Circle.

– Oftast går jag tre gånger i veckan. Det är en bra rutin, jag får en bra start på dagen. Det är en härlig stämning på Hagabadets träningspass, helt utan prestationsfokus. Den enda jag tävlar mot är mig själv. Att träning kunde ge en sådan kick hade jag aldrig kunnat föreställa mig!

Något som Hélene uppskattar extra mycket med Hagabadet är balansen mellan nytta och njutning.

– Att vara medlem hos Hagabadet är en investering som ger mer än träning, det är ett abonnemang på en hälsosam livsstil. Jag har svårt att tänka mig att välja bort det idag, jag kommer fortsätta att prioritera mitt medlemskap. De pengar jag tidigare lade på snabbmat, takeaway och onyttigheter investerar jag i stället i min hälsa. 

Idag mår Hélene bra och insulinvärdena ligger under diabetesnivån – även när hon unnar sig något extra gott. Det kändes skönt att utan oro kunna unna sig den semla Hagabadet bjöd på på Fetttisdagen.

– Jag har hittat vägen till helhetshälsa, en balanserad livsstil med både rörelse och vila. Dessutom har jag fått en ny gemenskap, som medlem hos Hagabadet är jag aldrig ensam.

Hélene uppmuntrar gärna andra som söker vägen till en sund, balanserad livsstil och bättre helhetshälsa att bli medlemmar hos Hagabadet.

– För bara ett par år sedan satt jag ensam hemma och tänkte ”ska det vara så här nu?”. Idag vet jag bättre. Att investera i ditt välmående är ett val du aldrig kommer ångra. För om du ignorerar din hälsa, vad har du då att se fram emot?  

Är du också nyfiken på ett medlemskap på Hagabadet?

Klicka här och fyll i formuläret på sidan så kontaktar vi dig för att berätta mer.

Fler artiklar

/
Inspiration, Okategoriserad

Sarah: ”Nu kan jag slappna av”

Sarah har tagit en kur med sex Emsella®-behandlningar på Hagabadet Hagas VitalityLab. Redan efter andra Emsella-behandlingen fick jag bättre kontakt med bäckenbottenmuskulaturen, längre upp och djupare in. Detta gjorde i sin…

/
Inspiration, Okategoriserad

Rollmassagen har gett stor effekt

Rollermassage är en metod som bygger på kinesisk medicin. Den Roller som finns på Hagabadets Vitality Lab är också utrustad med infraröd värme, vilket ger extra stimulerande och läkande effekt.  

/
Inspiration, Okategoriserad

Maria ”Hagabadet är mitt andra vardagsrum”

Rörelse och träning är lika viktigt för Maria som balans i livet. Hon besöker Hagabadet även för vila och avkoppling. ”Hagabadet är min återhämtningsplats, min oas i en hektisk vardag”

Läs fler artiklar Till aktuellt