2020-12-13 / Nyhet

Från Biskopsgården till Stureplan

Pelle Johansson. Från Biskopsgården till Stureplan

”Du är mer än du tror!”. Hagabadets vd Pelle Johansson växte upp i Biskopsgården, som son till en 17-årig mamma och en alkoholiserad sjöman.

Nu är han aktuell med boken ”Från Biskopsgården till Stureplan”. Titeln beskriver hans egen resa och är en metafor för att kunna ta sig bort från asfalten och istället se möjligheterna.

Pelle Johansson är företagsledare, investerare och delägare i många företag, både svenska och utländska. Pelle symboliserar uttrycket ”maskrosbarn” som genom sina handlingar visat att även den som inte har föräldrar med pengar, utbildning eller rätt kontaktnät kan vara framgångsrik med att leda både stora och mindre organisationer. Både i Sverige och utomlands.

Boken: Från Biskopsgården till Stureplan

Nu har han skrivit boken ”Från Biskopsgården till Stureplan – 16 framgångstips för att leda dig själv och andra”.

En berättelse om hur det är att göra det omöjliga möjligt. Att göra en klassresa från arbetarhem med 2 årigt gymnasium till ett leda företag med flera 100 anställda. Som genom ett gott ledarskap tagit bolag som gått dåligt i decennier till framgångsrika lönsamma bolag.

Boken handlar lika mycket om den personliga resan som format den Pelle är idag som den handlar om hur man kan leda team och sig själv till framgång. Boken ger 16 konkreta tips för den som är 15 år och tycker att livet suger, att man är en loser, misslyckad och att man inte har en chans för att man kanske är dålig i skolan, tappat motivationen.

Om Pelle

Pelle Johansson är elektrikern som drömde om frihet. Frihet att göra det man vill. Det fanns bara ett problem. Pelle var elektriker. Svaga betyg i skolan. Satt i en byggbod. Åt lunch ur en matlåda. Bestämde sig för att bryta mönster. Försöka göra något som många andra inte gör. Bryta sig loss och göra drömmar till verklighet.

Pelle växte upp i Biskopsgården i Göteborg. Idag en no go zone – då på 70 talet, arbetarklass. Asfalt, betong, miljonprogram och ur detta växte en del maskrosor. Som trots mörker och svåra förhållanden växte och växte.

Idag bor Pelle med sin familj vid havet utanför Göteborg. Driver sina företag, bl a Hagabadet, och investerar gärna i andra företag. Gillar lika mycket att vara ledig som att jobba.

Pelles bolags/föreningsengagemang är flera. Några som kan nämnas är Hagabadet Holding, Izonen AB, Enteractive Ltd, IFK Göteborg Intressenter AB, Pegrocco Invest, Aimo Group AB, Föreningen Svenska Spahotell.

Vill du veta mer? Läs mer på Pelles egen sajt www.pellejohansson.com

Eller mejla direkt till pelle.johansson@hagabadet.se

Kontakt bokförlag: max@soderpalm.se

Fler artiklar

/
Inspiration, Okategoriserad

Rollmassagen har gett stor effekt

Rollermassage är en metod som bygger på kinesisk medicin. Den Roller som finns på Hagabadets Vitality Lab är också utrustad med infraröd värme, vilket ger extra stimulerande och läkande effekt.  

/
Inspiration, Okategoriserad

Maria ”Hagabadet är mitt andra vardagsrum”

Rörelse och träning är lika viktigt för Maria som balans i livet. Hon besöker Hagabadet även för vila och avkoppling. ”Hagabadet är min återhämtningsplats, min oas i en hektisk vardag”

/
Inspiration, Okategoriserad

Det röda ljusets effekt på rosacea

Huden känns bra i flera dagar efter en rödljusbehandling. För bästa effekt på det allmänna måendet och energinivåerna bör behandlingar med Rött ljus tas i en sammanhängande kur.

Läs fler artiklar Till aktuellt