2016-05-01 / Nyhet

Föreläsning om hälsa och välmående fyller biograf Draken

Föreläsning om hälsa och välmående

– För några dagar sedan flyttade vi föreläsningen till Draken, med över 700 sittplatser, för att fler skulle få plats. Nu har vi fyllt även Draken, säger Andreas Hallgren, Marknadschef på Hagabadet.

Den 2 juni anordnar Hagabadet en kostnadsfri föreläsning med Anders Hansen, läkare, medförfattare till boken ”Hälsa på recept” och känd från bland annat Vardagspuls på TV4. Intresset för att vara med på föreläsningen har visat sig vara enormt stort. Biograf Draken vid Järntorget tar 708 åhörare och dessa platser är nu slut. Föreläsningen hålls kl 17.00 torsdagen 2 juni.

– Det är fantastiskt att se att så många är intresserade. Inte minst eftersom vi tror att alla åhörarna kommer få kunskap de kommer ha stor nytta i sina liv. Vårt mål är ju att göra göteborgarna friskare, gladare och äldre, säger Andreas Hallgren.

Om föreläsningen som ska förbättra ditt liv

Hagabadet är väldigt glada över att få bjuda in till en föreläsning med Anders Hansen, medförfattare till boken ”Hälsa på recept”. Boken sammanfattar nya rön och aktuell forskning kring träning och hälsa och är en bok Hagabadet använt som inspiration och kunskapskälla inom våra olika områden sedan en tid tillbaka.

Nu ger vi göteborgarna möjlighet att lyssna till Anders Hansen när vi ordnar en kostnadsfri föreläsning som kommer förändra hur man ser på din motion och hälsa, inte minst i samband med att man blir äldre.

”Tänk dig att du har en tablett framför dig. Det är den mest avancerade medicin som världen skådat. Med ett och samma piller kan du drastiskt minska risken för en lång rad allvarliga sjukdomar. Hjärt-kärlsjukdom, diabetes, stroke, depression och flera olika former av cancer är bara några av dessa. Men det slutar inte där. Du kommer att må bättre, få mer energi, sova bättre och bli mer koncentrerad. Ditt immunförsvar kommer att fungera bättre. Dessutom kommer du att leva längre. Flera år längre. Du kommer att bli yngre i biologisk mening. Ditt hjärta kommer att stärkas. Din hjärna och ditt minne kommer att fungera bättre. Det kommer till och med att bildas nya celler i din hjärna.

Det finns ett sådant piller – det heter fysisk aktivitet!

Ur boken ”Hälsa på recept” 

Om Anders Hansen

Anders Hansen är leg läkare från Karolinska Institutet. Överläkare i psykiatri och civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm. Han har skrivit över 2000 artiklar om medicinsk forskning för bl.a. British Medical Journal och Läkartidningen. är också medförfattare till ”Hälsa på recept – Träna smartare, må bättre, lev längre.” och har varit expert i ”Vardagspuls” på TV4 och är aktuell med podcasten ”Psykiatrikerna”.

Fler artiklar

/
Inspiration

Rödljusterapi under sommaren

Även under de soligaste månaderna kan denna terapiform ge dig en extra boost för både kropp och själ. Här är fem viktiga fördelar med att inkludera rödljusterapi i din sommarrutin.

/
Inspiration

5 tips – Nyttja friskvårdsbidraget i sommar

Även om sommaren kantas av semesterplaner och aktiviteter, glöm inte bort att prioritera dig själv. Här är fem tips för hur du kan nyttja ditt friskvårdsbidrag på bästa sätt i…

/
Guide, Inspiration

Coolcation på Hagabadet

Letar du efter en unik och uppfriskande semesterupplevelse? Välkommen till Hagabadet – din ultimata destination för en ”coolcation”.

Läs fler artiklar Till aktuellt