2023-11-01 / Inspiration

8 tips för dig med friskvårdsbidrag

massage-friskvardsbidrag

Är du en av dem som inte nyttjar ditt friskvårdsbidrag? I så fall är det tid att tänka om. Listan över saker du kan göra för ditt friskvårdsbidrag är lång och det finns garanterat saker som passar dig. På Hagabadet har vi flera hälsosamma aktiviteter som är tillåtet att spendera sitt friskvårdsbidrag på.

Att få friskvårdbidrag från sin arbetsgivare är en förmån som ska ge möjlighet till hälsa och motion. Vad som gäller för ditt friskvårdsbidrag bestäms av din arbetsgivare som i sin tur utgår från skatteverkets regler för friskvårdsbidrag.

De aktiviteter som Hagabadet har tagit fram för dig med Friskvårdsbidrag kan du med gott samvete lämna in kvitto för till din arbetsgivare alternativt om du har andra betalningsmedel. Håll bara koll på när du senast måste nyttja ditt friskvårdsbidrag!

Utbudet varierar på våra tre olika klubbar.

Här är 8 tips på vad du kan göra

I alla våra tjänster ingår att du kan bada och basta i samband med ditt friskvårdsbesök.

1. Klippkort på massage

Vi erbjuder flera olika typer av massage med olika syften. Massage som passar vid stressreaktioner, när muskler är spända eller när du har smärta. I klippet ingår även Osteopatbehandling. Klippet är giltigt på alla tre klubbar.

Du som är medlem, boka via receptionen för att få din medlemsrabatt.

Köp friskvårdsklipp för massage >>

Köp utvalda friskvårdspaket online och få kvitto med de uppgifter din arbetsgivare behöver.

2. Delbetala ditt medlemskap på våra träningsklubbar

Träna, yoga, bad, bastu och mer. I vårt medlemskap får du ett hälsosammare liv och livskvalité i vardagen.

Läs mer om medlemskap >>

3. Friskvårdsentré med träning & bastu

Köp klippkort som gäller antingen mån – tor eller mån – sön.

Med friskvårdsentré får du tillgång till träning, bad och bastur, du kan delta på yogaklasser, träna i gym, vara med på gruppträning och mer.

Köp ditt klippkort här >>

Köp utvalda friskvårdspaket online och få kvitto med de uppgifter din arbetsgivare behöver.

4. Friskvårdsklipp med kryobehandling inkl. träning, bad & bastu

Med friskvårdsklipp kryo får en behandling med kryoterapi helkropp och tillgång till träning, bad och bastur, du kan delta på yogaklasser, träna i gym, vara med på gruppträning och mer.

Kryoterapi erbjuder en unik och uppfriskande upplevelse för både kropp och sinne i torr nedkyld luft -87ºC. Läs mer om kryo här >>

Köp ditt klippkort här >>

Köp utvalda friskvårdspaket online och få kvitto med de uppgifter din arbetsgivare behöver.

5. Friskvårdsklipp med rödljusbehandling inkl. träning, bad & bastu

Med friskvårdsklipp rödljus får du en behandling med rödljusterapi helkropp och tillgång till träning, bad och bastur, du kan delta på yogaklasser, träna i gym, vara med på gruppträning och mer.

Rödljusterapi innebär en kombination mellan rött ljus och infrarött ljus med hälsoeffekter som smärtlindring, ökad fysisk och mental prestation, minskar stress och mer. Läs mer om rödljus här >>

Köp ditt klippkort här >>

Köp utvalda friskvårdspaket online och få kvitto med de uppgifter din arbetsgivare behöver.

6. Träningskurser

Vi har regelbundna starter på kurser och workshops som får dig att komma igång med träningen.

Se våra träningskurser >>

Köp utvalda friskvårdspaket online och få kvitto med de uppgifter din arbetsgivare behöver.

7. Stresshanteringskurser

Känner du dig stressad kan en kurs i stresshantering vara ett bra val. Här kan du hitta kurser i medicinsk yoga, lära dig andas rätt, workshops i avslappning och mycket mer.

Se våra stresshanteringskurser >>

Köp utvalda friskvårdspaket online och få kvitto med de uppgifter din arbetsgivare behöver.

8. Personlig Träning med ett specialutformat träningsprogram

Att träna med en personlig tränare på Hagabadet handlar om en person som hjälper dig att ta fram ett träningsprogram och som sedan peppar och pushar dig. på Hagabadet har vi en holistisk syn på träning, hälsa och välmående.

Läs mer om vår personliga träning >>

Detta ingår vid friskvårdsaktivitet

I samband med besök vid friskvårdsmassage/friskvårdsentré med träning/kurs/personlig träning ingår:

 1. Torrbastu och ångbastu
 2. Lugnande aromabastu
 3. Infraröd bastu
 4. Flera olika varma bad som ger dig antistresshormonet oxytocin
 5. Flera olika upplevelseduschar som ökar blodcirkulationen
 6. Skogsbad som sänker blodtryck och minskar stresshormonet kortisol
 7. Olika former av Yoga och meditation
 8. Gym
 9. Gruppträning
 10. Vattenträning
 11. Lugnande vaggande stolar som sänker blodtryck, ökar produktion av oxytocin och minskar din stress
 12. Kaffe/te

Olika sätt att betala

 1. När du lämnar kvitto till din arbetsgivare så bokar du och betalar själv. Du kan välja att boka/betala online eller ringa oss och boka. Precis som vanligt. Sparar det kvitto du får. På våra kvitton står alla uppgifter som arbetsgivare brukar behöva
 2. Vill du delbetala ett nytt medlemskap så kontaktar du våra medlemsrådgivare som hjälper dig i samband med att du tecknar ett medlemsavtal.
 3. Är du redan medlem och vill ha kvitto på del av kostnaden för ditt medlemskap. Kontakta ekonomi@hagabadet.se. Tänk på att du istället kan använda ditt bidrag till personlig träning, kostrådgivning, sjukgymnastik, massage etc.
 4. När du knuten till Wellnet>>. Du gör en beställning i Wellnets portal, bokar vald tjänst hos oss på tel 031 600 600 och tar med dig din orderbekräftelse vid besök
 5. När du är knuten till ePassi. Du bokar hos oss på telefon på 031 600 600. Vid betalning registrerar du ditt köp i ePassis app och visar upp köpet på plats hos oss, koden du får i appen är giltig i 15 minuter. Det finns även möjlighet att köpa en voucher hos ePassi som är giltig i 15 dagar, köp görs sedan hos oss på plats inom 15 dagar.
 6. När du är knuten till ActiWay>>. Du bokar hos oss på tel 031 600 600. Vid betalning i reception registrerar vi betalningen i ActiWays portal. Det finns även möjlighet att göra en beställning online och sedan boka vald tjänst hos oss, orderbekräftelse tas med vid besök
 7. När du knuten till Benify. Du gör en beställning i Benify´s portal, bokar vald tjänst hos oss på tel 031 600 600 och tar med dig din orderbekräftelse vid besök. Finns inte tjänsten du önskar köpa finns möjlighet att göra köp direkt hos oss och lämna kvitto till Benify, säkerställ med Benify att tjänsten är godkänd för friskvård.
 8. Kvitto:  Alla våra kvitton har de uppgifter som de allra flesta arbetsgivare godkänner. Har din arbetsgivare särskilda önskemål?  Mejla oss på ekonomiavd@hagabadet.se .

Fler artiklar

/
Inspiration

För din hjärt & kärlhälsa

Vi har samlat 6 enkla tips för att hålla din hjärt- och kärlhälsa i toppform.

/
Inspiration

Omfamna kylans hälsoeffekter

Fler och fler låter sig omfamnas av kylans uppfriskande hälsoeffekter! Är du också nyfiken på att uppleva kickarna som näst intill blir beroendeframkallande? Vi har samlat härliga aktiviteter så du kan…

/
Guide, Inspiration

Hållbarhet i fokus: Träningstips & inspiration

I denna artikel delar vår erfarna personliga tränare, Sofia Örnefors, med sig av sina insikter för att hjälpa dig komma igång med träningen på ett hållbart sätt. Sofia brinner för…

Läs fler artiklar Till aktuellt