For english>>
Für deutsch >>


 

Turist eller hemester i Göteborg

Behöver du ett ställe för att ta det lugnt och återhämta dig? Eller träna och yoga för att få mer energi? Då passar Hagabadets 1, 3 eller 7 dagars kort. Vi finns på tre platser i Göteborg – centralt och enkelt att hitta.
 

Spa 1, 3 eller 7 dagar

Njut av Hagabadets tre oaser under 1, 3 eller 7 dagar. Här sjunker du ner i varma, härliga pooler, njuter av upplevelseduschar, ångande bastubad och sköna relaxytor både inom- och utomhus. Du kopplar av i din takt. Här får du tillgång till exklusiva gym och stans bästa yoga- och träningsklasser.
 
Välj mellan anrika Hagabadet Haga, havsnära Hagabadet Älvstranden eller bubblande Hagabadet Drottningtorget. När du köper 3 eller 7 dagars kort får du tillgång till alla tre spaoaser.
 

I ditt spa ingår

  • Full tillgång till Hagabadets tre spa i Göteborg
  • Flera varma bad med temperaturer mellan 30 – 34 grader
  • Flera bastubad med temperaturer mellan 55 – 80 grader
  • Relaxavdelningar där du kan slappna av och ta det lugnt
  • Tillgång till stans största och bästa utbud av yoga och träningsklasser
  • Exklusiva spaprodukter i duschrummen
  • Lån av badrock, handduk och badtofflor

Så här gör du

Vid köp får du ett värdebevis skickat till din mejl. Ta med värdebeviset (digitalt eller utskrivet) och kom in till någon av Hagabadets tre anläggningar i Haga, Drottningtorget eller Älvstranden när du vill aktivera ditt kort.
 
Behöver du hjälp att boka? Ring 031 600 600 eller mejla till info@hagabadet.se
 


Hagabadet – Nytta och njutning

Vi vet att kombinationen av nytta och njutning ökar människors livskvalitet. Och vi vet att balans mellan rörelse och vila stärker. Vårt mål är alltid att du som besökare ska känna att du lever ett gott, njutningsfullt liv. Ett liv där du tar hand om dig själv och upplever det vackra i tillvaron.
 

Tre spa i Göteborg

Nu finns vi på tre platser i stan, våra tre oaser ligger inte mer än 10-20 minuter från varandra. Ångande Hagabadet Drottningtorget, havsnära Hagabadet Älvstranden och anrika Hagabadet Haga. Oavsett vilken oas du väljer att besöka är det din helhetshälsa, och möjligheten till ökad livskvalitet, som står i centrum. När du bokar ett 3 eller 7 dagars kort får du tillgång till alla tre klubbarna, för både spa, bastu och träning.


Hagabadet Haga – sedan 1876

 
Anrika Hagabadet i Haga – Redan när du går in genom portarna möts du av den klassiska jugendstil som ger en extra dimension till din spaupplevelse och får vardagen att kännas väldigt avlägsen. Här i denna kulturhistoriska byggnad har badet funnits sedan 1876. Läs mer om Hagabadets historia här >>
 

Ägget – Den största poolen i Hagabadet Haga

Romerska badet på Hagabadet - En svalkande bassäng med en varm bastu precis intill
Romerska badet i Hagabadet Haga – En svalkande pool med en varm bastu precis intill

Renströmska bad och tvättanstalten 1876
Renströmska bad och tvättanstalten 1876 byggdes för sundheten, hälsovården och snyggheten.

 


Hagabadet Drottningtorget

 
Hagabadets oas mitt i stan – Här befinner du dig mitt i en ångande och bubblande vattenoas, där du finner mystik och magi i varje steg du tar. På olika sätt och med olika tekniker kan vi både väcka och lugna.
 

Hagabadet Drottningtorget - Ett spa mitt i centrala Göteborg
Hagabadet Drottningtorget – Ett spa mitt i centrala Göteborg

Hagabadet Drottningtorget – Ett lugnande spa med vacker mosaik designad av konstnären Peter Apelgren

Hagabadet Drottningtorget är Hagabadets tredje oas mitt i stan
Hagabadet Drottningtorget är Hagabadets tredje oas mitt i stan

 


Hagabadet Älvstranden

 
Havsnära Hagabadet Älvstranden – Ta båten över älven för att få semesterkänsla året om. Här på Skandinaviens Riviera har vi skapat en rofylld oas där du enkelt kan göra din ctrl alt delete.
 

Hagabadet Älvstranden spa & relax – Precis vid vattnet på Hisingen
Hagabadet Älvstranden – Ta din tid och slappna av
Hagabadet Älvstranden är en havsnära hälsoklubb för dig
Hagabadet Älvstranden är en havsnära hälsoklubb för dig

 


Hagabadets historia

 
Det började redan 1834 med att Anders Ryberg och hans hustru Anna Persdotter en varm julidag dog i vad som visade sig vara det första kolerafallen i Sverige.
 

Under några decennier slog koleran till flera gånger och Göteborgarna stod handfallna. Samtidigt upptäckte en engelsk läkare sambandet mellan god hygien, rent vatten och kolera. Efter denna upptäckt blev det allt viktigare med sanitet och i hela Europa började man sakta rusta upp.
 

1869 donerades en förmögenhet till Göteborgs stad. Förmögenheten kom från Sven Renström, en affärsman och politiker som ansvarade för fattigvården i Göteborg. Som en del i att rusta Göteborg med rent vatten och sanitet för att utrota koleran blev donationen grundstenen till vad som idag är Hagabadet. 7 år senare, den 9 september 1876, slog badet upp portarna för första gången.
 

Branden som förändrade historien

Den 15 juli 1903 blev ett ödesdigert dygn för Hagabadet. Under loppet av några timmar inträffade två av de värsta bränderna i Göteborgs historia. Utan hjältemodiga insatser och ett stort engagemang från stadens beslutshavare hade vårt vackra hus inte stått där det står idag.
 

Badet blev kraftigt förstört och endast fasadens tegelväggar stod kvar. Ett beslut fattades nästan omgående av stadens ledning. ”Göteborg ska bygga ett nytt badhus, ett lika vackert som stockholmarna har.”
 

Tre år senare öppnade badet igen och göteborgarna fick sitt eget praktfulla badhus, precis som stockholmarna.
 

Nutid

När badet återigen öppnades 1997 inleddes en ny epok. Återigen kunde man bada men där fanns även ett rikt utbud av aktiviteter; olika typer av behandlingar, skönhetsvård, friskvård, läkarvård, träning och café – en modern spa-anläggning.
 

På Hagabadet har generationer av göteborgare kunnat njuta av välgörande bad och stärkande aktiviteter. Känslan av gemenskap och obegränsade möjligheter sitter i väggarna.
 

Här finns vi