2024-05-05 / Boka kurser, workshop & event

Pilates Workshop – The Intelligent Body

Pilates – The intelligent body

Om workshopen

I den här workshopen lär du dig de viktiga och grundläggande principerna för Pilates.

Pilates är en träningsmetod som fokuserar på att aktivera vår inre styrka, vårt “Power House” (Core) för att få mer längd, styrka och frihet i hela kroppen. Pilates är en fantastisk metod för skaderehabilitering och är dessutom förebyggande eftersom den här praktiken mestadels är icke-viktbärande och därför inte belastar leder, ligament och senor.

Det är också helt enkelt en underbar metod för att främja och bibehålla positiv energi genom hälsa i kropp och själ!

I den här workshopen kommer vi att dyka djupare in i Pilates-principerna än vad vi gör i en vanlig klass, för att få en större förståelse för hur dessa övningar fungerar bäst för dig. Andning, rytm, tempo och rörelsekvalitet som sträcker sig från stark till mjuk och flytande kan helt förändra hur kroppen reagerar på dessa enkla men mycket sofistikerade övningar. Vi kan utföra samma rörelse på flera olika sätt och få helt olika resultat, vilket är så spännande! Följ med och upptäck vilka sätt som fungerar bäst för dig och vilka nya egenskaper du kan hitta i detta otroliga och roliga arbete.

På denna workshop kommer du att känna dig både lite utmanad, stärkt och viktigast av allt, ha KUL!  

Om Kristina Berger

Kristina Berger är en internationellt erkänd professionell dansare, undervisande konstnär och rörelsespecialist. Med New York City som hemmabas under större delen av sin karriär har Kristina uppträtt, koreograferat och undervisat över hela världen i över 30 år.

Kristina har varit på dansfakulteten vid Marymount Manhattan College, Steps on Broadway, Joffrey School of Ballet, Peridance Capezio Center, Ballet Arts at City Center m fl men även i Europa bland annat i Rom, Italien och Malaga, Spanien samt i Bali, Indonesien och över hela världen. Senaste arbetetade hon i USA som biträdande professor i dans vid Dean College där han undervisade i moderna danstekniker, pilates och samarbetsworkshops i atletisk träning och dans med The Erick Hawkins Dance Company. Kristina Berger har lyckats upprätthålla en otroligt mångsidig karriär. Ett liv dedikerat till dans på högsta nivå har lett Kristina till att upptäcka många sätt att arbeta med rörelse, med Pilates i centrum. Som ung dansare tränade Kristina med Pilatesproffs både för att upprätthålla fysisk hälsa och rehabilitera skador samtidigt som hon uppträdde och undervisade året runt.

Kristina är en sann inspiratör och hon är så tacksam över att få dela sin kärlek till rörelse med ett bredare spektrum av fantastiska människor i Sverige genom att undervisa i Pilates, Vattenballerina, Barre Training och sin egen rörelsemetod ”Energy & Flow” på Hagabadets anläggningar i Göteborg. Kristinas passion är att dela med sig av dessa olika rörelseprinciper för att främja skadeförebyggande och rehabilitering, intelligens och medvetenhet i kroppen, en större känsla av lätthet och självförtroende i daglig aktivitet, och viktigast av allt, GLÄDJE!

 • Tid: kl 13.30-15.30
 • Var: Hagabadet Drottningtorget, yogasalen
 • Medlemspriset visas efter att du som medlem loggat in

  Kurstillfällen

  Oas:  

  Hagabadet Drottningtorget

  Starttid:  

  13:30

  Datum:  

  5 maj 2024 - 5 maj 2024

  Pris:  

  400 kr

  Lediga platser:  

  16 st

  Tillfällen:  

  1 st

  Söndag 2024-05-05 13:30