Workshop - Yinyoga för bättre sömn

Hagabadet i Haga

Bättre sömn med yinyoga

Detta är workshopen för dig som söker verktyg för att lättare kunna somna och/eller slappna av, men även för dig som bara vill ha en skön, återhämtande stund av yinyoga.
 
Sömnen är central för ditt välmående! När du sover kan din kropp återhämta sig och din hjärna får bearbeta och sortera intryck. God sömn minskar risken för sjukdomar samt psykiskt ohälsa, förbättrar inlärning och minnet samt gör dig bättre på att hantera stress och påfrestningar i din vardag. Insomningssvårigheter och sömnbrist har blivit allt vanligare i vårt samhälle och är ofta relaterat till stress och svårigheter att slappna av.
 

Yinyoga lugnar nervsystemet

Yinyoga är en lugn yogaform med tydliga inslag av meditation och mindfulness. Du slappnar av helt i liggande eller sittande positioner och stannar i flera minuter. Då sträcks och stimuleras bindväv, ligament och inre organ och möjliggör för spänningar i kroppen att släppa taget. Yinyoga lugnar nervsystemet. Den parasympatiska delen av nervsystemet, kroppens viloläge, aktiveras vilket gör det lättare att somna.
 
Yinyoga fungerar för alla kroppar då hjälpmedel som bolster och filtar används för att anpassa positionerna efter dina förutsättningar. Workshopen passar både dig som har yinyogat länge samt för dig som aldrig prövat.
 
Workshopen omfattar en lång yinyogaklass med sköna, lugnande positioner som är hjälpsamma att göra innan du ska sova, samt avslappnings- och andningsövningar.
 
Vi kommer även gå in på vad sömnforskningen säger kring insomningsbesvär samt de råd som ges.
 

Spa ingår

Gör ditt besök till en heldag. I samband med workshopen får du tillgång till sköna pooler, härliga relaxytor, varma bastus och mycket mer. Njut före, efter eller både och.
 

Praktisk information

  • När: Lördag 4 april
  • Tid: 13.00 – 15.00
  • Plats: Hagabadet Haga
  • Yogalärare: Marissa Laurin

 

Pris

Pris för medlemmar 199 kr
Pris icke medlem 799 kr
 
Genom din bokning bekräftar du att du har tagit del av våra bokningsvillkor och hantering av personuppgifter.
 

LEDARE

Marissa Laurin Yogalärare

Marissa Laurin

Klasser

Power Vinyasa

Filosofi

Yogan jag delar kan beskrivas som en utforskande och inkännande yoga där somatiska flödande rörelser varvas med utmanande stärkande positioner. Jag inspireras av traditionell yogisk filosofi som vedanta, yogasutras och tantra samt zen-buddism och mindfullness. Jag drivs av att vidareförmedla yogans förmåga att få oss att hitta tillfredsställelsen i nuet - i en närvaro där kroppsmedvetenhet, ett vilande sinne och tillåtelse till våra känslor ger oss en djup kontakt med vårt innersta samt kanske till något större än oss själva.

Utbildning

Jag har yogat i 12 år och hållit på med många olika yogatraditioner från Astanga, Anusara, olika typer av Hatha till Yinyoga och även Kundalini. Jag har gått en 270-timmars utbildning i Samayoga, som kan beskrivas som en tillåtande, kreativ hathayogaform samt en utbildning i Yinyoga på YogaDevi.

STARTDATUM

4 april 2020

TID

Lördag kl. 13:00

PRIS

799 kr

Workshop - Yinyoga för bättre sömn

VÄLJ KURSPERIOD

Från

4 april 2020

Till

4 april 2020

Lediga platser

4

Veckodag

Lördag

Tid

13:00

Tillfällen

1

Antal deltagare

Pris

799 SEK