SommarRetreat En Dag

Hagabadet i Haga

Dagsretreat med yoga och skogsbad – tema jordelemet

Sensommaren är den årstiden som enligt traditionell kinesisk medicin är länkat till jord-elemenetet. Jord anses vara ett av de viktigaste av de fem elementen, då det är jord som balanserar de andra fyra så att alla fem blir en enhet. Jord-elementet och sensommar representerar vår relation till naturen och Moder Jords närande kraft. Denna dag tar du del av kraften i naturen och då det dessutom infaller fullmåne under dagen tar vi vara på månens energi när den är som allra starkast.

 

Din egen natur-medicin

Den bästa medicinen för oss människor är naturen, så välkomna denna dag att vara extra jordnära. Modern forskning stöder den uråldriga österländska kunskapen om att vistas i naturen är en riktig hälsoboost, naturen är den mest effektiva nedvarvaren, och de som spenderar tid i naturen har en större känsla av god hälsa; såväl fysiskt, mentalt och själsligt. Dagen erbjuder också en tydlig känsla av sammanhang, gemenskap och delad närvaro.
Både Emma och Sandra har mångårig erfarenhet av att undervisa i olika yogaformer, och har både studerat ayurveda, traditionell kinesisk medicin och andra former av energimedicin.
Deras fokus är att utveckla medvetenhet genom yoga, uppvaknandet av kroppen och sinnet.
 

En dags-retreat

Under denna dagsretreat kommer vi uppleva allt detta genom oss själva i både rörelser och mer stilla i medveten närvaro.
Hela dagen från kl 10.00 på förmiddagen till kl 16.00 på eftermiddagen, kommer vara inspirerad jorden och kunskap hämtad från en mängd olika former av energiarbete, terapi- och yogaformer och förstås med fokus på den röda tråden temat naturen och jord-elementet.

 

Fyll på med kunskap

I den teoretiska delen kommer du få kunskaper om vad eldelementet innebär, vilka kvaliteter som kopplas hit fysiskt, mentalt och känslomässigt. Du kommer praktisera hjärtöppnande och stärkande yoga, meditation, Qigonginspirerade övningar och mindful walking , vi föreslår också att du provar Earthing (meditationsvandring barfota) och Shinrin Yoku (skogsbad). Alla övningar vi kommer att använda är noga utvalda för dagen, och är samtliga effektiva verktyg för att återskapa kontakt och acceptans och kärlek för våra kroppar och livet.

 

Digital detox

Vi uppmuntrar också till att göra dagen till en digital detox, vilket innebär att mobiltelefoner och annan elektronisk apparatur endast i nödfall bör användas. Vi föreslår att du överlämnar din mobiltelefon till dagsretreatens ledare som förvarar telefonen åt dig under dagen. Om du har särskild anledning till att du behöver ha telefonen under dagen är det förstås också helt ok, men vi vill be dig att hålla den på tyst och vibrationsfritt läge under hela dagen. Kanske väcker det känslor att vara utan telefonen ett par timmar? Kanske är det just detta som är den svåraste praktiken? Då är det extra spännande att se om du kan praktisera med tydligare hängivenhet och fokus på dig själv och naturen.
 

Passar alla

Denna dagen passar alla, allt du behöver är bara att vara genuint intresserad av välmående utifrån ett holistiskt synsätt av kroppen och sinnet och att vilja möta naturen utomhus även om det är svalt i vinden eller det råkar komma ett par regnstänk! Vi kommer göra en del stående, sittande och liggande övningar men allt kan anpassas till sittande för den som så önskar. Du kommer som du är, tar paus när det behövs m.m. Vi kommer avsluta dagen med en sommarsolståndsceremoni för att öppna upp oss själva igen för tacksamhet och kärlek, människans äkta natur, som kanske legat i träda under det senaste årets utmaningar.
 

Spa ingår

I anslutning till denna heldag ingår även spa-upplevelse. Så när vi avslutar cirka kl 16.00 tar du dig till Hagabadet i Haga och avslutar dagen om du vill med varma bad, bastu och relax. Här njuter du av fortsatt vila på egen hand, och kanske landar du i skogsrummet i Philipssons folkbad, vilket passar extra bra idag?
 

Praktisk information

  • Dag: Söndag 22 augusti, kl 10.00-16.00
  • Ta gärna med något att sitta/ligga på
  • Bär oömma skor och kläder, gärna lager på lager för att kunna anpassa till växlande väder
  • Lunchpaus kl 12-13
  • Medtag egen matsäck och något att dricka, alternativ finns att äta på restaurang/cafe i närheten
  • Spa ingår från kl 16.00 och framåt på Hagabadet Haga
  • Yogalärare/ledare: Emma Andrea Bergström & Sandra Adrian.

 
 

Pris/person

Medlemspris 900 kr
Icke medlem 1300 kr inkl Entre PureSpa värde 800 kr.
 
Genom din bokning bekräftar du att du har tagit del av våra bokningsvillkor och hantering av personuppgifter.

LEDARE

Sandra Adrian

Klasser

Hathayoga, Hathayoga avancerad, Yoga grund, Restorative yoga, Yinyoga med fokus de fem elementen samt workshops, kurser och masterclasser.

Filosofi

Yoga är ett sätt att leva. Jag praktiserar och undervisar yoga, inte minst för att det gör oss starka och smidiga i kroppen, men framför allt för att yogan ger ett rikare liv utanför yogamattan. Yoga är långt mycket mer än bara fysiska rörelser. Det är en livsstil som kan tillämpas av alla, oavsett vem du är. I yogapraktiken tränar vi på att fokusera inåt - all visdom bor inuti dig själv, bara du har svaren på hur du ska leva ditt liv och du är din egen bästa lärare, både i yogapraktiken och utanför yogasalen. Yoga är ett energiarbete som hjälper oss att förstå oss själva och bidra till välmående på alla plan, fysiskt, mentalt och spirituellt.

Utbildning

Jag är E-RYT (Experienced Registered Yoga Teacher), internationellt certifierad yogalärare av Yoga Alliance. Jag är undervisar hathayoga och vinyasa influerad av olika traditioner och yogastilar. Jag är också utbildad i Yinyoga som har sitt ursprung i TKM (traditionell kinesisk medicin). I min undervisning är yoga asana, pranayama (andningsövningar) och mindfulness viktiga komponenter. Jag är mycket inspirerad av min praktik med yogamaster vid Santhi School of Yoga and Vedanta studies i Indien 2013 och 2015. Jag hämtar teman till mina yogaklasser i såväl vardagens äventyr som från den yogiska filosofin och mytologin, schamanism, de fem elementen i naturen och i alla de människor och djur jag möter. Jag är djupt intresserad av allt som rör och berör kropp och själ. Jag fortsätter kontinuerligt att utbilda mig med både svenska och utländska lärare inom yoga, mindfulness, ayurveda och traditionell kinesisk medicin.

STARTDATUM

22 augusti 2021

TID

Söndag kl. 10:00

PRIS

1300 kr

SommarRetreat En Dag

VÄLJ KURSPERIOD

Från

22 augusti 2021

Till

22 augusti 2021

Lediga platser

8

Veckodag

Söndag

Tid

10:00

Tillfällen

1

Antal deltagare

Pris

1300 SEK