Yoga, vetenskap och fakta - Workshop

Hagabadet i Haga

Yoga, vetenskap och fakta – Därför fungerar det.

 
Varför yogar inte alla om det är så himla bra … Är det egentligen bara flum, fluff och röckelse.
 
Den 29 oktober besöker Sara Hoy Göteborg och Hagabadet. Sara är aktuell med boken Yoga, vetenskap och fakta – därför fungerar det. Boken fokuserar på yogans effekter på ditt välmående. Hon tar oss in djupet kring yogans effekter och kommer att ge tips på enkla yogaövningar och strategier som du kan använda för en hållbar hälsa och att förebygga vanliga sjukdomar.
 
Visst känns det skönt i både kropp och själ att yoga? Men är det bara en känsla eller kan yogan faktiskt påverka vårt mående och hälsa? Ny spännande forskning visar att yogan inte bara ökar välbefinnandet, utan kan ge dig en ökad stresstålighet, hjälp vid depression och minska risken för hjärt- & kärlsjukdom. Yoga har även bevisad effekt på smärta, framför allt när det gäller långvarig smärta i den nedre delen av ryggen och värk i nacken.
 
Yoga kan alltså göra dig stark i både kropp och sinne, både för att den innehåller fysisk aktivitet men också för att den inrymmer återhämtning för stressreducering och mental effektivitet. Det är inte bara något du känner själv, utan vetenskapen håller med dig. Genom Hagabadets föreläsning med Sara Hoy får du veta exakt hur.
 

Om Sara Hoy

Sara Hoy är utbildad och verksam yogalärare (ERYT-500, YACEP) samt arbetar i forskningsprojekt kopplat till yoga vid Centrum för Psykiatriforskning och Karolinska Institutet. Hon är utbildad folkhälsovetare (BSc) vid KI och idrottsvetare (MSc) vid GIH, och läser vidare inom fysiologi och idrottsmedicin. Sara driver företaget Yoga Prehab som arbetar med att stödja människor i att skapa ett proaktivt förhållningssätt till kropp och hälsa samt utbildar yogalärare på Nordiska Yogainstitutet.
 
Hemsida: www.yogaprehab.se
Blogg: www.yogaworld.sarahoy.se
Instagram: @yogaprehab
 

Praktisk information

  • Plats: Draken, nära Järntorget, Heurlins Plats 15
  • Dag: Tisdag 29 oktober
  • Tid: 18.00 – 19.00
  • Insläpp: 17.30
  • Föreläsare: Sara Hoy, aktuell med boken Yoga, vetenskap och fakta – därför fungerar det (Bonnier Fakta)
  • Föreläsningen är gratis men förbokning krävs
  • Avbokning: via formulär, klicka här >>

 

Genom din bokning bekräftar du att du har tagit del av våra bokningsvillkor och hantering av personuppgifter.

STARTDATUM

29 oktober 2019

TID

Tisdag kl. 17:30

Yoga, vetenskap och fakta - Workshop

VÄLJ KURSPERIOD

Från

29 oktober 2019

Till

29 oktober 2019

Lediga platser

465

Veckodag

Tisdag

Tid

17:30

Tillfällen

1

Antal deltagare

Pris

0 SEK