Workshop - Relax, Release and Restore

Hagabadet Drottningtorget

Att ta tid för dig själv nu, är att ge dig själv tid senare.

 
Yogalärarna Anna Nykvist och Sandra Adrian bjuder in till Relax, Release och Restore, en yogaworkshop skapad för att erbjuda djup avslappning, vila och återhämtning.
 

Vila ger goda effekter på lång sikt

För att må riktigt bra behöver vi både aktivitet och vila, men aktiviteterna tar ofta så stor plats att vi prioriterar bort vilan. Vila innebär så mycket mer än bara den sömn du får på natten. Avslappning behövs även i vaket tillstånd, det ger förutsättningar för kroppen att kunna släppa på spänningar, så att ny energi kan flöda in i kroppen igen.
 
Regelbunden avslappning ger inte bara ett inre lugn i stunden, utan även goda effekter på längre sikt. Ökad mental närvaro och koncentration, mer ork och ökat flöde ger mindre värk och stelhet i kroppen genom minskade blockeringar i vävnaderna. Kropp och sinne är förankrade, och stress i sinnet ger konsekvenser i kroppen.
 
Kunskaper om detta har länge använts i den österländska traditionen, och det är först på senare år vi i väst börjat förstå vidden av hälsovinsterna i de yogiska metoderna; Restorative Yoga, Yoga Nidra, Meditation och Gong. Metoder som du alla kommer få ta del av under workshopen.
 

Om workshopen

I ljudvågorna från gongen kommer du i kontakt med ett djupare tillstånd där avslappning kan ske, frekvenserna går genom huden ända ner på cellnivå. Restorative (återhämtande) yoga är en stilla yogaform där du guidas in i liggande eller sittande, passiva positioner, skönt stöttad av t.ex. bolster, kuddar, filtar och klossar.
 
Positionerna är terapeutiskt skapade utifrån den yogiska visdomen om att välbefinnande ökar med en frisk ryggrad. Yoga Nidra, yogisk sömn, är en guidad, mycket effektiv djupavslappning.
 

Workshopen passar alla oavsett ålder, fysiska begränsningar eller tidigare erfarenhet av yoga. Du kan också kombinera yogaworkshopen med en stund i Hagabadet Drottningtorgets vackra spa-avdelning.
 

Leds av Sandra Adrian & Anna Nykvist

Sandra Adrian är internationellt certifierad yogalärare, och undervisar hathayoga med element av Anusara och Embodied Flow, samt är utbildad i Yinyoga och Restorative yoga. Sandra har också studerat vid Shanti School of Yoga and Vedanta Studies i Indien. Hon fortsätter kontinuerligt att utbilda sig och söka ny kunskap. Hennes varma, lugna och inspirerande sätt lyser igenom i hennes undervisning och brukar vara mycket uppskattad. Yoga för mig är både en passion och ett livslångt lärande som erbjuder ständig utveckling, såväl fysiskt, mentalt som spirituellt.
 
Anna Nykvistär utbildad inom hathayoga, yinyoga, restorative yoga, kundaliniyoga, gong och mindfulness. Akademiskt har hon en utbildning som personalvetare samt en mer praktisk utbildning som hälsoutvecklare och massageterapeut. Till vardags arbetar hon som hälsoinspiratör och yogalärare på Hagabadet samt skriver artiklar för medieplattformen och tidningen Yoga för dig.
 

Spa ingår mot tillägg

Du kan uppgradera för tillgång till spa. Du får då tillgång till spa före eller efter workshopen (värde 999 kr). Passa på och njut av ett svalkande dopp, en het bastu eller bara en lugn stund inne i vår oas.
 

Praktisk information

  • Plats: Hagabadet Drottningtorget
  • Dag: Söndag 16:e januari 2022
  • Tid: kl. 13.00 – 15.30
  • Ledare: Sandra Adrian & Anna Nykvist

Pris

Medlemspris 300 kr
Ordinarie pris 500 kr exkl spa
medlemspriset visas efter att du som medlem har loggat in.
 

LEDARE

Sandra Adrian

Kursansvarig och Kursledare

Sandra är en erfaren och välutbildad yogalärare. Förutom att hon leder klasser på våra klubbar leder hon även kurser och workshops. Hon ingår också i kursteamet för vårt stresshanteringsprogam Träna dig livsstark.

Utbildning och fokus

Hathayoga, Hathayoga avancerad, Yoga grund, Restorative yoga, Yinyoga med fokus de fem elementen samt workshops, kurser och masterclasser.

Filosofi

Yoga är ett sätt att leva. Jag praktiserar och undervisar yoga, inte minst för att det gör oss starka och smidiga i kroppen, men framför allt för att yogan ger ett rikare liv utanför yogamattan. Yoga är långt mycket mer än bara fysiska rörelser. Det är en livsstil som kan tillämpas av alla, oavsett vem du är. I yogapraktiken tränar vi på att fokusera inåt - all visdom bor inuti dig själv, bara du har svaren på hur du ska leva ditt liv och du är din egen bästa lärare, både i yogapraktiken och utanför yogasalen. Yoga är ett energiarbete som hjälper oss att förstå oss själva och bidra till välmående på alla plan, fysiskt, mentalt och spirituellt.

Utbildning

Jag är E-RYT (Experienced Registered Yoga Teacher), internationellt certifierad yogalärare av Yoga Alliance. Jag är undervisar hathayoga och vinyasa influerad av olika traditioner och yogastilar. Jag är också utbildad i Yinyoga som har sitt ursprung i TKM (traditionell kinesisk medicin). I min undervisning är yoga asana, pranayama (andningsövningar) och mindfulness viktiga komponenter. Jag är mycket inspirerad av min praktik med yogamaster vid Santhi School of Yoga and Vedanta studies i Indien 2013 och 2015. Jag hämtar teman till mina yogaklasser i såväl vardagens äventyr som från den yogiska filosofin och mytologin, schamanism, de fem elementen i naturen och i alla de människor och djur jag möter. Jag är djupt intresserad av allt som rör och berör kropp och själ. Jag fortsätter kontinuerligt att utbilda mig med både svenska och utländska lärare inom yoga, mindfulness, ayurveda och traditionell kinesisk medicin.

STARTDATUM

16 januari 2022

TID

Söndag kl. 13:00

PRIS

500 kr

Workshop - Relax, Release and Restore

VÄLJ KURSPERIOD

Från

16 januari 2022

Till

16 januari 2022

Lediga platser

15

Veckodag

Söndag

Tid

13:00

Tillfällen

1

Antal deltagare

Pris

500 SEK