Workshop Hathayoga Linjering och positionering

Hagabadet Drottningtorget

Hathayoga – Linjering och positionering i våra viktigaste asanas

Ta din hathayoga till nya djup! Hur påverkas kroppens energiflöde av höftens placering i krigarpositionerna, och hur skapar vi bäst förutsättningar för att förflytta oss mellan olika asanas?

 
Välkommen till en workshop där vi fördjupar oss i några av hathayogans grundpositioner!

Den fysiska hathayogan finns först beskriven i Hathayoga Pradipika från 1400-talet, då fokus började läggas vid att röra och utmana kroppen, för att kunna sitta stilla och meditera. Och för att till slut uppnå Samadhi, det högsta sinnestillståndet. De första yogapositionerna, asanas, som skapades har ofta djurnamn, som kobran eller hunden. Senare har många fler positioner tillkommit och inom dagens hathayoga praktiseras positionerna ofta i en serie, som utformas för att skapa balans i kroppen och sinnet, via andetaget.
 

Vi är många som älskar flödande yogaformer, men för att praktiken ska få rätt effekt och inte bidra till skador och att kunna utöva yoga även mellan positionerna är det viktigt att vi fördjupar oss i hur de olika positionerna ska förankras och linjeras i kroppen.
 

Workshopens innehåll och upplägg

Vi fokuserar på några grundläggande asanas, som krigarpositionerna och triangeln, och undersöker positionens utgångspunkt i kroppen och hur vi ska uppnå den balans och linjering som passar den individuella anatomin. Det är de små detaljerna som avgör om positionen skapar utrymme för ett fritt energiflöde och på så sätt ger den positiva effekt som den kan. Det är också detaljerna som är avgörande för att undvika skador.
 
Klassen inleds med fokus på andetaget och ett mjukt flöde för att värma upp kroppen. Därefter fördjupar vi oss i linjering och positionering i några grundläggande asanas, t ex krigare 1, 2 och 3, triangeln, kobran och tadasana. Vi jobbar individuellt och parvis, med fysisk assistering för den som vill. Som avslutning binder vi ihop de asanas vi fokuserat på under klassen till ett flöde, innan vi hittar ner i avslappningens savasana.
 

För vem

 
Workshopen passar dig med både lång och kort yogaerfarenhet. Det viktiga är att du är nyfiken på att gå djupare in in hathayogans grundpositioner, energiflödet och den egna kroppens förutsättningar.
 

Praktisk information

  • Datum och tid: Söndag 14 augusti 2022 kl 17.00-19.00.
  • Plats: Hagabadet Drottningtorget
  • Lärare: Ida Alfredsson
  • Spa ingår ej men kan bokas mot tillägg. Komplettera ditt besök med spa genom att kontakta: info@hagabadet.se

 

Pris

Medlemspris: 300 kr
Ordinarie pris: 400 kr

 
Genom din bokning bekräftar du att du har tagit del av våra bokningsvillkor och hantering av personuppgifter.
 

STARTDATUM

14 augusti 2022

TID

Söndag kl. 17:00

PRIS

400 kr

Workshop Hathayoga Linjering och positionering

VÄLJ KURSPERIOD

Från

14 augusti 2022

Till

14 augusti 2022

Lediga platser

19

Veckodag

Söndag

Tid

17:00

Tillfällen

1

Antal deltagare

Pris

400 SEK