Web of life - en workshop om din fascia

Hagabadet Drottningtorget

Få ökad rörlighet genom fokus på fascian

 
Välkommen till en yogaworkshop där vi tar tid att dyka lite djupare ner i intelligensen kring vår bindväv och fascia, hela det levande nät som håller ihop kroppens grundstomme.
 
Länge var fascian sett som väldigt ointressanta delar av kroppen, ett slags hinna som enbart hade till uppgift att omsluta musklerna, så det skars bort och kastades undan för att kunna forska på döda kroppars muskler och skelett.
 
Under senare år har forskare dock blivit mer och mer intresserade av hur detta högst levande nät påverkar oss; mentalt, fysiskt och emotionellt. När vi arbetar med att få förbättrat flöde av cirkulation och vätska i fascian bidrar det till ökad rörlighet, smärtreducering och avslappning.
 

Om workshopen

Under workshopen kommer vi prata teoretiskt om fascian; vad det är men också hur det hänger ihop med hormon- och nervsystem, våra tankar och beteende, smärta, immunsystem och sjukdomar. Kort och gott om den stora intelligensen och medvetenheten detta otroliga organ bär på.
 
Vi kommer uppleva allt detta i oss själva genom rörelser i flöde och meditation. I denna workshop ingår också en fördjupningsklass som är inspirerad av kunskap hämtad från flera olika terapi- och yogaformer, såsom bl.a YogaSomatic, en mjuk och fri yogaform där vi rör oss genom kroppen som ett stort organ, bortom de mönster vi vanligtvis rör oss utifrån, samt Yinyoga, Body Mind Centering och Fascia flow. Alla dessa kunskapskällor är otroliga verktyg för att återskapa sig förståelse, acceptans och kärlek för våra kroppar.
 

Workshopen passar alla

Workshopen passar alla, ny eller erfaren yogautövare, eller bara intresserad av kroppen och sinnet eller för all del bara av livet! Vi kommer göra en del stående och lite fysiska övningar men allt kan anpassas till sittande om det behövs. Du kommer som du är, tar paus när det behövs, hela tiden tryggt guidad av Emma.

 

Praktisk information

  • När: Söndag 19 september
  • Tid: 13.00 – 15.00
  • Plats: Hagabadet Drottningtorget
  • Yogalärare: Emma Johansson

 

Pris

Pris för medlemmar 300 kr
Pris icke medlem 400 kr, spa ingår ej.
 
Genom din bokning bekräftar du att du har tagit del av våra bokningsvillkor och hantering av personuppgifter.
 

LEDARE

Emma Johansson Yogalärare

Emma Johansson

Klasser

Hatha, Vinyasa, Yin och Restorative yoga

Filosofi

Yoga är närvaro utan murar. Jag har alltid älskat att använda kroppen, och samtidigt haft en dragning till mystiken och det spirituella. Vad finns när vi stannar upp och tillåter? Detta är yoga för mig, och det fina är att vi alla bär svaret inom våra egna kroppar.

Utbildning

2010 Hatha yoga grund utb 200h i Göteborg. 2013 Mötte jag min nuvarande lärare och började studera allt jag kunde med henne i väntan på teacher training. 2015 åkte jag till Costa Rica på en 200 h RYT Vinyasa, Yin och Martial art utbildning 2015 Yoga somatic teacher training i ett år 2016 Yoga somatic i vatten 2016-2018 Somatic bodywork 2 år 2018 Yin 50 h RYT

STARTDATUM

19 september 2021

TID

Söndag kl. 13:00

PRIS

400 kr

Web of life - en workshop om din fascia

VÄLJ KURSPERIOD

Från

19 september 2021

Till

19 september 2021

Lediga platser

9

Veckodag

Söndag

Tid

13:00

Tillfällen

1

Antal deltagare

Pris

400 SEK