Kurs - Fri från Migrän

Hagabadet Drottningtorget

Fri från migrän med hjälp av yoga

Per Söder blev efter 40 år med migrän och spänningshuvudvärk migränfri med hjälp av enkla yogaövningar. Nu har han utbildat hundratals personer i Migränyoga och skrivit flera böcker om yoga, huvudvärk och stress. I januari kommer hans nya bok Tre steg till att leva utan migrän.
 

Om kursen

En helgkurs för dig som lider av återkommande huvudvärk, migrän eller spänningshuvudvärk och känner att nu vill du göra någonting för att bli bra. Vi kommer att arbeta i ett lugnt tempo med enkla yogaövningar och andningstekniker. Vi kommer att prata om livsstil utifrån ett ayurvediskt perspektiv där vi lär oss vad som startar huvudvärk. Efter kursen har du redskap för att komma igång med programmet som kan leda till att du blir fri från huvudvärk.
 

Tre-stegs-programmet

Tre steg mot ett liv utan huvudvärk. Stegen hänger ihop och påverkar varandra och det är den sammantagna effekten av alla tre stegen som ger resultat. Du kan göra dem i vilken ordning som helst och arbeta med alla tre samtidigt. Du lär dig tre-stegs-programmet när du går yogakurserna mot huvudvärk och migrän.

 • Fysisk avspänning

  De fysiska yogarörelserna- och positionerna som ger avspänning och cirkulation i din kropp samt stärker ditt nervsystem och ökar din rörlighet. Kroppen är skapad för att vara i rörelse och i vila. Grunden för det första steget är mediyoga.

 • Mental träning

  Andningen och fokuseringen som ger inre lugn och stillhet i ditt medvetande. Människan behöver vilan för att få både fysisk och mental återhämtning. Andra steget arbetar främst med mediyoga, medveten andning och mindfulnesstekniker.

 • Livsstilsutveckling

  Förändringar i din livsstil som påverkar stressnivå och andra triggerfaktorer i tillvaron samt minskar på medicinförbrukningen. Om vi ständigt utsätter oss för migränbyggande triggerfaktorer når vi oftare en kritisk nivå där huvudvärken slår till. Det tredje steget hämtar kunskap och inspiration från ayurveda (läran om livet) där vi får råd om kost, sömn, träning och hälsofrämjande behandlingar.

 

Röster från de som arbetat med programmet

Jag är i dag alltså i princip besvärsfri men jag vare sig vill eller vågar ta reda på huruvida huvudvärken skulle komma tillbaka om jag slutade med yogan. Yogan får mig att må väldigt bra och har blivit en naturlig del av min vardag.
Tony Ingemarsson
 
Mitt möte med Per Söder och hans presentation av Migränyoga var verkligen en dörröppnare för mig och en stor tröst. Trösten att förstå att så många fler än jag lider av liknande bekymmer i vardagen.
Cecila Frode
 
Under kursens gång lärde jag mig mycket om mig själv genom de ayurvediska genomgångarna och huvudvärken minskade för att såsmåningom mer eller mindre försvinna.
Anders Haglund
 
Efter två år har jag tagit kommandot över migränen. När den kommer, vilket den gör varannan vecka, så säger jag stopp där, nu är det jag som bestämmer!
Eva Tjernberg
 

Praktisk information

 • Var: Hagabadet Drottningtorget
 • När: 25 – 26 januari
 • Tid: Lördag 10.00 – 17.00, söndag 09.00 – 15.00
 • Lärare: Per Söder

Pris

Medlemspris är 1999 kr, medlemspriset visas efter att du som medlem har loggat in.
 
Genom din bokning bekräftar du att du har tagit del av våra bokningsvillkor och hantering av personuppgifter.
 

STARTDATUM

25 januari 2020

TID

INTENSE kl. 10:00

PRIS

2499 kr

Kurs - Fri från Migrän

VÄLJ KURSPERIOD

Från

25 januari 2020

Till

26 januari 2020

Lediga platser

15

Veckodag

INTENSE

Tid

10:00

Tillfällen

1

Antal deltagare

Pris

2499 SEK