Kortkurs - Mindfulness

Hagabadet Drottningtorget

Kortkurs i Mindfulness

Kanske har du hört ordet mindfulness tidigare, och vet att det handlar om att vara medvetet närvarande här och nu. Men mindfulness handlar om så mycket mer, det är snarare ett förhållningssätt till hela livet.
 
Mindfulness ger dig verktygen för att hitta vägar till att ta vara på det som är gott i livet, glädjas och få kraft för att kunna ha energi till att hantera det som är jobbigt och svårt, något som vi alla möter på vår resa genom livet. Det innebär inte att trycka undan tankar och känslor, utan snarare om att tillåta oss att uppleva och känna allt precis så som det är. Mindfulness är ett mycket effektivt sätt att hantera stress, oro och ångest.
 
Det är aldrig för sent att börja; det finns ingen åldersgräns, utan alla kan börja idag, för precis som alla andra kroppsdelar blir hjärnan helt enkelt bra på det vi tränar!
 

Om kursen

Kursen består av 4 tillfällen på 1,5 timme per gång. Under dessa tillfällen möter du två av Hagabadets erfarna kursledare, Anna och Sandra, som kommer att dela upp undervisningen i kursens olika delar.  
I den här kursen erbjuder vi en gedigen blandning av både teoretiska och praktiska övningar. Anna och Sandra går igenom vad mindfulness är för något och du får både ta del av teori samt forskningsresultat om mindfulness, samt hur och varför praktiken hjälper oss både mentalt och fysiologiskt.
 
Men att läsa sig till mindfulness går inte vi behöver träna på det! I kursen ingår därför upplevelsebaserade övningar i mindfulness, varierade meditationstekniker, kroppsscanning, mjuk mindful yoga samt reflektioner i grupp.
 
Utöver de fysiska träffarna under kursen får du som extra bonusmaterial även tillgång till ett förinspelat ljudmaterial som du kan använda för att träna hemma när du vill under kursens gång.
 
Du behöver inga förkunskaper för att delta då det är en grundkurs, men kursen passar även dig som har tidigare erfarenhet av meditation och mindfulness.
 
Efter varje kurstillfälle får du tillgång till vår vackra oas i spaavdelningen med bad och sköna bastus där du kan koppla av en stund.
 

Om kursledarna

Anna Nykvist är hälsoinspiratör och yogalärare på Hagabadet Drottningtorget. Hon har lång erfarenhet av meditation och mindfulnesspraktik både genom formella utbildningar liksom ett flertal 10-dagars tystnadsretreat i såväl Thailand som Sverige.
 
Just nu håller hon på att utbilda sig till MBSR-instruktör (mindfulnessbased stress reduction). Hon är även utbildad inom ett flertal olika yogastilar som hatha, restorative, yin, kundalini och gong. Akademiskt har hon en utbildning som personalvetare samt en mer praktisk utbildning som hälsoutvecklare och massageterapeut.
 
Sandra Adrian är E-RYT (Experienced Registered Yoga Teacher), internationellt certifierad yogalärare. Hon undervisar på Hagabadets anläggningar i bland annat Hathayoga, vinyasa, meditation, Restorative yoga och Yinyoga med ursprung i TKM (traditionell kinesisk medicin). Utöver yogaklasserna håller Sandra också kurser, masterclasser och workshops och yogaretreats. Hon är utbildad Mindfulnessinstruktör och gick sin första mindfulnesskurs för tio år sedan. Vid sidan om yoga- och meditationsundervisning arbetar Sandra som kurs- och eventansvarig för Hagabadets tre livsstilsklubbar. Hon brinner för hälsa och välmående är djupt intresserad av allt som rör och berör kropp och själ.
 

Det här får du

  • 4 tillfällen á 90 min.
  • Lån av yogamattor, bolster och filt.
  • Tillgång till två välutbildade lärare.
  • Tillgång till spa, bad och sköna bastu vid varje tillfälle – obs frotté ingår ej.
  • Tillgång till lyxprodukter från Kerstin Florian.

Praktisk information

  • Plats: Hagabadet Drottningtorget
  • Kursstart: 5 oktober 2021
  • Kursdagar: Tisdagar kl. 19.00
  • Kursledare: Sandra Adrian och Anna Nykvist

Pris

Ej medlem: 1 800:-
Medlem: 900:-
Medlemspriset visas efter att du som medlem har loggat in
 

Genom din bokning bekräftar du att du har tagit del av våra bokningsvillkor bokningsvillkor och hantering av personuppgifter.

STARTDATUM

5 oktober 2021

TID

Tisdag kl. 19:00

PRIS

1800 kr

Kortkurs - Mindfulness

VÄLJ KURSPERIOD

Från

5 oktober 2021

Till

26 oktober 2021

Lediga platser

5

Veckodag

Tisdag

Tid

19:00

Tillfällen

4

Antal deltagare

Pris

1800 SEK