Nyårsworkshop - Yoga nidra och kontemplation

Hagabadet Älvstranden

Nyårsworkshop – Yoga Nidra och kontemplation

 
Välkommen du som vill ge dig själv en stund för djup vila och kontemplation inför det nya året. Under denna workshop får du utrymme att vila in i din egen energi av djup stillhet och återhämtning, nidra shakti. Vi utforskar stadiet som Yoga Nidra hjälper oss till, som är ett naturligt stadie som du bär. Där vi kan få tillgång till mer energi, kreativitet och klarhet i vårt eget liv.
 

Om Yoga Nidra

Yoga Nidra har växt sig stort i västvärlden. Kan beskrivas som en djup meditativ avslappning. Men vad kommer denna teknik ifrån? Hur har den utvecklats under tidens gång? Vad finns det för fördelar med att utöva yoga nidra? Är det egentligen en teknik, eller ett medvetandestadie?
 

Om workshop

Denna workshop är för dig som vill lära dig mer om Yoga Nidra. Du kanske har provat, praktiserar det kontinuerligt eller är helt ny. För denna workshop spelar det ingen roll. Den är för dig som vill dyka ner i yoga nidrans värld, djupt in i ditt eget varande. Vi kommer även använda yoga nidra som hjälpmedel för att sätta en så kallad sankalpa, en positiv intention för det kommande året. Vad vill du bjuda in mer utav i 2023? Workshopen avslutas sedan med en skriftlig kontemplation.
 
Denna workshop är din stund för vila, för djup återhämtning och kontemplation. Som en inblick i Yoga Nidrans värld och förhoppningsvis som en påminnelse om att alltid, regelbundet, ge dig själv utrymme ett bara vara.
 
Vi inleder med en föreläsning om Yoga Nidra. Där får du information om dess historia, hur västerländsk forskning har påverkat dess utveckling och vem gudinnan Nidra Shakti är. Vi kommer även prata om hur yoga nidra kan vara en användbar teknik och vad de kan ge oss. Samt ta del av olika former och skolor av yoga nidra.
 
Efter föreläsningen får du sedan lägga dig med filtar och bolster för en lång guidad yoga nidra.
 
Workshopen avslutas med en skriftlig reflektion där du får utrymme att sätta ord på dina tankar och viljor inför nya året.
 

Om Elina Amby

Elina är en av Hagabadets duktiga yogalärare. Hon har flera utbildningar inom yoga inklusive en utbildning inom Yoga Nidra. Hon har även en utbildning som hälsovetare från Göteborgs Universitet. Yoga Nidra är en metod som har hjälpt henne att landa in i sitt djupaste varande och väckt förståelsen om de stora i att tillåta sig själv att bara vara. Hon har sedan utbildningen i Yoga Nidra guidat många personer att landa in i sin egen Nidra Shakti.
 
”Elinas Yoga Nidra är alltid helt fantastisk.”

”Fantastiskt vägledning.”
 

Praktisk information

 • När: Söndagen den 18 december 2022
 • Tid: Kl 11.00-13.00
 • Var: Hagabadet Älvstranden, yogasalen
 • Ta med penna och anteckningsbok/papper att skriva på
 • Spa ingår ej men spaentré kan bokas mot tillägg för en extra härlig dag i lugnets och återhämtningens tecken. Kontakta info@hagabadet.se vid intresse av spatillägg.
   

  Pris

  Ordinarie pris: 400 kr
  Medlemspris: 300 kr

   
  Varmt välkomna!

  STARTDATUM

  18 december 2022

  TID

  Söndag kl. 11:00

  PRIS

  400 kr

  Nyårsworkshop - Yoga nidra och kontemplation

  VÄLJ KURSPERIOD

  Från

  18 december 2022

  Till

  18 december 2022

  Lediga platser

  14

  Veckodag

  Söndag

  Tid

  11:00

  Tillfällen

  1

  Antal deltagare

  Pris

  400 SEK