Kurser för dig som är gravid

Är du gravid och stressar på som vanligt?

Gör inte det … Det är varken bra för dig eller din bebis om du stressar för mycket under din graviditet. Stress kan påverka både sömn och aptit.

Karolinska Institutets studier visar också att gravida som har lägre halter av stresshormon får färre komplikationer i samband med förlossningen.

Med ganska enkla knep kan du få till nedvarvningen.

 

Fem sätt att koppla av

Hitta stunder för avkoppling, träning och värna om din egna lugna stund.

  • Tänk över din vardag och försök att hitta förbättringspotential. Kan du minska din arbetstid? Kan du få lite hjälp hemma? Har ni planer ni kanske borde skjuta upp till efter förlossningen? Rensa helt enkelt i din kalendern och prioritera.
  • Prata av sig är bra. Att umgås med andra i samma situation känns oftast väldigt bra.
  • Promenera varje dag. Få ljus och luft. Träning får dig att koppla av.
  • Bada och lyssna på lugnande musik för att stressa ner. En riktigt oxytozin-boost.
  • Lär dig att praktisera en avslappningsteknik som meditation. Detta kan hjälpa dig att rensa huvudet och lugna kroppen. Dessutom lär du känna din gravida kropp bättre.

Hagabadet erbjuder anpassad träning, gravidyoga och avkoppling i små grupper både på land och i vatten. Inga förkunskaper krävs.

I alla våra kurser för gravida ingår alltid tillgång till spa och relax för avkopplingens skull.

Vi finns på tre platser i Göteborg
Haga | Drottningtorget | Älvstranden.

 

 


Kurs i Gravidyoga
Gravidyogan lugnar kroppen och stärker dig mentalt så att du ska kunna slappna av före, under och efter födseln.

Yoga för gravida

Genom gravidyogan kan du lugna och stärka kroppen inför din förlossning. Den bygger på att förbereda dig mentalt och ger tekniker för att kunna lindra eventuella smärtor under graviditeten. Fokus ligger på avslappnande rörelser, andningsövningar och stärkande positioner som är bra för dig och barnet

vattengymnastik för gravida Hagabadet i Haga
En skonsam och behaglig träningsform. I vattnet blir du viktlös och avlastar fötter och knän.

Vattengymnastik för gravida

Vattengymnastik för gravida är en skonsam och behaglig träningsform. Eftersom kurserna hålls våra varma bassänger blir du tyngdlös och avlastar både fötter och knän. Här får du ett anpassat träningsprogram som följs av nedvarvning och stretch.

Fler kurser och workshops

På Hagabadet erbjuder vi regelbundet spännande kurser och workshops för dig som vill utvecklas, testa på eller bara är lite nyfiken. Håll koll på vår hemsida eller genom vårt nyhetsbrev för mer information om nya workshops. Till alla kurser >>