Koppning – Resultatinriktat och effektivt

Koppning är gammal traditionell läkekonst. Med hjälp av sugkoppor skapas ett undertryck som påverkar bindväven och ökar cirkulationen i muskler och underhud.

Genom den kraftigt ökade cirkulationen rensas slaggprodukter och överskottsvätska effektivt ut och ökar fettförbränningen.

Detta gör huden mjukare och slätare med mindre synliga celluliter. Till de inre positiva effekterna kan räknas ökad rörlighet, mindre stelhet och smärtlindring.

Inom den moderna traditionella medicinen har man i decennier varit ointresserad av fascia (bindväv), och underskattat dess betydelse. Men vetenskaplig forskning har på senare tid kommit att fördjupa sig i vad fascia är och hur den verkar. Allt mer data visar att bindväven är mer involverad i vår hälsa än vad den traditionella medicinen tidigare trott.

Bindväven omsluter kroppens alla muskler, leder och organ. Enkelt uttryckt kan man säga att den hjälper till att hålla ihop vårt inre. Bindväven ska vara smidigt och glatt för att fungera optimalt. Massage, bindvävsmassage, Yinyoga och koppning påverkar bindväven positivt.

Koppning är tre gånger effektivare än massage och är även perfekt som återhämtning efter träning.

Själva koppningen är inte ett skönt moment men väldigt effektivt. På Hagabadet kombinerar vi alltid koppning med sköna och lugnande moment.


Bokning av behandling

Läs mer om våra behandlingar och boka här>>

Denna behandling passar inte dig som äter blodförtunnande, är gravid, lider av åderbrock, är sjuk i cancer, blödarsjuka, psoriasis eller har feber. Lider du av mycket eksem ska du också undvika koppning.

Vi använder oss av koppor i silkon från Kerstin Florian