Infraröd bastu – det moderna och nytänkande bastubadet

Den infraröda bastun ger effekter som både syns och känns. Till skillnad från den traditionella bastun som värmer upp luften omkring först så börjar infrabastun värma upp kroppen inifrån. För att sedan stimulera, mjuka upp och läka. Med vår infraröda bastu skapas en hälsosam och avkopplande oas att längta till.

 

Fördelar med infraröd bastu

Värmen liknar den strålning som solen avger och denna strålning är den mest skonsamma och läkande. Den infraröda värmen tränger in i vävnader och leder och är därmed mjukgörande samt hjälper kroppens egen läkande förmåga.
Samtidigt ger det en avkopplande känsla som i sin tur sänker stresshormoner.
 

Effekter som syns och känns med IR

Infraröd strålning har länge använts på sjukhus för att behandla värk och påskynda läkning. Infravärmen värmer inifrån och det är detta som är extra bra för att mjuka upp och läka kroppen. Värmen från en infraröd bastu verkar stressreducerande och kan höja immunförsvaret. Den ger kroppen detox, kan sänka högt blodtryck och värmen från en infraröd bastu ger din kropp kärlek. Att ta hand om sig själv är den bästa investeringen!

 

6 hälsofördelar med infrabastu

1. För att boosta immunförsvaret

Via värmen från infraröd bastu boostas blodcirkulationen och stimulerar produktionen av vita blodkroppar, vilket hjälper kroppen att försvara sig mot virusangrepp och bakterier.


2. Detoxa kroppen

Under en IR-bastusession genomgår kroppen en detox genom att den svettas. IR-strålar tränger ner i kroppen och gifter och slagg svettas ut.


3. Reducera stress och få energi

En sittning i bastun är avkopplande och många användare upplever att sömnen förbättras efter användning av IR-bastun. Under en session ökar kroppens endorfiner och kroppen får mer energi.


4. Sänka blodtryck

Värme utvidgar blodkärl. Genom att basta i en IR-bastu kan därför hälsan förbättras och blodtrycket sänkas.


5. Ökad förbränning

Infraröd bastu kan vara ett bra komplement till kost och träning. Det är även ett effektivt sätt att värma upp kroppen på inför exempel ett träningspass.


6. Ge din kropp kärlek

Värmen från bastun är lindrande för trötta och onda muskler och leder. En värmande session i infrabastun kan göra underverk för en öm kropp. Ha en avkopplande stund i komfortabel värme, 45 grader.


IR-bastu på Hagabadet

Hagabadets oas Älvstranden finns infraröd bastu sedan 2020 och på Hagabadet Drottningtorget finns ett infrarött zonrum. Passa på att nyttja dessa enkla möjlighet att ta hand om dig själv på bästa vis när du besöker Hagabadets två oaser. Det kommer du ha glädje av framöver.