2022-01-14 / Nyhet

Klassiskt polishus blir Hagabadets premiumhotell

Klassiskt polishus blir Hagabadets premiumhotell

Hagabadet väcker liv i det unika gamla polishuset på en av Göteborgs hetaste gator och skapar ett premiumhotell. Ett arbete som sker ihop med Leisure Hotel Group (LeH Group) och fastighetsbolaget Sigillet.

LeH Group – Nytt gemensamt bolag

När vännerna bakom Leh Group förvärvade hotell Onyxen i Göteborg fanns redan då planer på att växa och skapa ytterligare unika destinationer. När de fick tillfälle att presentera sina idéer för hur de kunde skapa något unikt av det gamla polishuset på Tredje Långgatan, nappade Sigillet.

Expansivt i området kring Långgatorna

Intresset för att skapa något speciellt av fastigheten är stort och området kring Långgatorna har väckt stor uppmärksamhet av internationell press de senaste åren.- Fastigheten är helt unik och teamet bakom LeH Group har rätt erfarenhet och kunskap för att göra den rättvisa säger Henrik Nilsson ägare av fastighetsbolaget Sigillet. Dessutom presenterade de ett koncept som stod ut i hård konkurrens.

Bakom LeH Group är ett gäng göteborgare som vill vara en del i utvecklingen av ett attraktivt Göteborg och öka upplevelsen att besöka och att leva i Göteborg. Siktet är inställt på att leta, finna och förädla unika kulturhistoriska byggnader och platser för att ta tillvara på varje unik historia och skapa magiska upplevelser där människor ska umgås, vara och uppleva.

Bakom gruppen står Pelle Johansson, Helene Johansson ägare av Hagabadet i Göteborg. Elma Group med Patrick Hermansson, Sanna Hermansson som bland annat driver det flytande hotellet Salt & Sill på Klädesholmen samt Patric E Österström med mångårig erfarenhet inom hotell & restaurangdrift, senast som VD för Stenungsbaden och World Trade Center.

Utveckla ett attraktivt Göteborg

– Vår idé är att tillsammans med fastighetsägare se möjligheter i unika kulturhistoriska fastigheter och skapa destinationer som våra gäster vill besöka om och om igen, säger Pelle Johansson, ägare Hagabadet samt delägare i LeH Group. Vi har som grupp erfarenheter av att utveckla platser man vill besöka om och om igen, fortsätter Pelle.

Det gamla polishuset på Tredje Långgatan byggdes 1911 – 1913. Den Q-märkta fastigheten ska med varsamhet renoveras och byggas om. En stor del av kvarteret med en större innergård ger fina förutsättningar att skapa hotell i premiumklassen med restaurang och barer både inne och ute året om.

– Vi vill ännu inte avslöja för mycket om våra tankar, berättar Patric E Österström VD och delägare LeH Group. Men det är klart att vi vill bevara platsens historia som polishus och kulturen på Tredje Långgatan. Här kan vi skapa ett hotell med restaurang och bar där både turister och göteborgaren ska trivas. Enligt oss finns det knappt någon mer spännande plats i Göteborg. Den här platsen kommer att sticka ut.

Hotellet beräknas vara färdigställt första delen av 2024.

Artikel GöteborgsPosten 14/1

Bild: Sigillet.

LeH Group – Leisure Hotel Group

För mer information eller frågor kontakta:

Pelle Johansson vd Hagabadet och delägare LeH Group

pelle.johansson@hagabadet.se

Mobil: 0706 630061

Patric E Österström vd LeH Group

patric@lehgroup.se

Mobil: 070-2600591

www.lehgroup.se

Fler artiklar

/
Inspiration

Allt för ett boostat lymfsystem

Hur tar du hand om ditt lymfsystem? Det är inte bara en kroppsfunktion utan även en avgörande del av vårt immunförsvar. För att fungera optimalt kräver det omsorg och uppmärksamhet….

/
Inspiration

Vagga dig till välmående

Har du upplevt våra vaggande fåtöljer eller gungor ännu? Inte bara är det skönt och avslappnande, det främjar också välmåendet. Vi har sammanställt några tips om varför dessa gungor är…

/
Inspiration

För din hjärt & kärlhälsa

Vi har samlat 6 enkla tips för att hålla din hjärt- och kärlhälsa i toppform.

Läs fler artiklar Till aktuellt