Vattengympa och varma vackra bad

Vattengymnastik i en vacker kulturhistorisk badmiljö. Med 31 grader varmt vatten och upp till 25 pass i veckan får du en effektiv träning. En skonsam men effektiv motionsform, ett bra alternativ till träning uppe på land. Vattnets naturliga motstånd anpassas efter den kraft du själv lägger ner i rörelserna. Det gör vattengymnastik till ett bra alternativ speciellt för den som vill undvika den belastning och slitage.

 

Det är tempot och rörelseutslaget som avgör graden av motion i vattengympa. Motion i vattnet ger kondition, styrka och rörlighetsträning utan tröttsam belastning på lederna.

 

Som hjälpmedel i vattnet använder vi hantlar som inte väger någonting på land men desto mer i vattnet.

 

Göteborgs vackraste vattenträning

Vårt bad stod klar 1906. Den är byggd i klassisk jugend. takhöjden ger en fantastiks akustik vilket i sin tur ger vattenträningen ytterligare en dimension. Vattenträning för flera sinnen helt enkelt.

 


PASSBESKRIVNING

Vattenstyrka, 45 min

Här tränar vi styrka blandat med kondition. Vi använder redskap såsom hantlar, korvar, frisbee och egen kroppsvikt.

 


Vattenstyrka Intensiv, 55 min

En förlängning av vattenstyrkan.

 


Vattengympa, 45 eller 60 min

Fokus på kondition med två konditionstoppar, men innehåller även styrka. Vi använder enstaka redskap men framförallt egen kroppsvikt.

 


Vatten BodyCircle

Ett fartfyllt, roligt och annorlunda vattenpass där vi jobbar på olika stationer med både smidighet, styrka och kondition. Passar både nybörjare och erfarna.

 


Vatten Ballerina Training, 45 min

Här jobbar vi med medvetet kroppsspråk och förstärkt smidig kropp. Rörelser till ljuv musik, anpassade för din vardag. Vi övar upp smidighet, styrka och kondition.

 


Vatten-MRL - nyhet hösten 2017

En rolig och fartfylld vattenklass med betoning på mage, rumpa lår.

 


Vattenmix, 45 eller 60 min

Här blandar vi från de andra passen, alltifrån dans, gympa, styrka och kondition. Härligt och roligt mixpass.

 


Vatten Zumba, 55 min

Med musik från alla världens hörn, såsom salsa, reggeaton och cumbia till lite mer hiphop, danser vi md zumbans grundsteg som bas och plockar ner det i vattnet.

 


Vattenträning på Hagabadet i GP


 

Tuffa tag i vattnet på Hagabadet

 

I november 206 skrev GP en fin artikel om vår vattenträning.

 

GP skriver: Vattengympa är ofta förknippat med äldre människor eller rehabträning. GP åkte till Hagabadet för en uppvisning i att det kan vara precis tvärtom.

 

Läs hela artikeln här>> >>

 

Bild: GP.