PureSpinn - styrka, kondition, ren glädje och träning för hela kroppen

 

Med inspiration från New York och med lång erfarenhet av spinning har vårt utvecklingsteam skapat PureSpinn – inomhuscykling tagen till nästa nivå. Effektiv, fartfylld och skonsam träning för hela kroppen med både konditions- och styrketräning. Och till det en stor dos underhållning, inspiration och ren träningsglädje.

 

Få träningsformer är lika effektiva som spinning. Spinnar du regelbundet får du snabbt bättre flås och starkare muskler. Du gör även av med mycket energi, vilket är extra bra för dig som vill hålla dig i god form.

 

Och det bästa av allt är att spinning passar alla, gammal som ung, vältränad som otränad eftersom du själv reglerar tempo och motstånd och alltid cyklar efter din egen förmåga.

 

I vår PureSpinn-sal står en uppsättning helt nya cyklar och väntar på dig. Nu lånar vi även ut cykelskor för effektivare träning.

 

PureSpinn passar dig som:

• vill få bättre flås

• vill gå ner i vikt

• behöver en skonsam träningsform

• får ökad motivation av att träna med instruktör

 VÅRA PURESPINN-KLASSER

 

PureSpinn

Med vår signaturklass PureSpinn är inomhuscyklingen återuppfunnen.

En fartfylld klass där variation och effektivitet är i fokus. Instruktören motiverar och inspirerar så att du ska få ut så mycket som möjligt av din klass. Genomgående tema är glädje och positiv energi. Klassen har inslag av styrka med hantlar för att ge balans till överkropp dvs armar/axlar/core.

45 min effektiv cykling. Stretch ligger separat efteråt

 

PureSpinn Basic

Ett grundläggande och förstagångspass där vi lär ut spinningtekniker såsom och hur man ställer in cykeln för att den ska passa dig och dina förutsättningar. Passar den som inte har spinnat tidigare och som behöver lära sig och träna på spinningteknik.

45 min teknikträning och cykling. Stretch ligger separat efteråt

 

PureSpinn Activio

Med pulsband och pulsklocka anpassar instruktören din träning till de olika träningszonerna; fettförbränning, konditionsträning och mjölksyreträning. Passar dig som vill utmana dig och lära mer om pulsbaserad träning.

Tid: 55-90min

 

Pure Mindspinn

Med motivation och inspiration leder instruktören dig att utveckla din mentala styrka för att bli starkare och mer närvarande såväl på cykeln under träningspasset som efteråt i din vardag. Träning från insidan till utsidan på en spinningcykel. Låt din mentala styrka leda dig! Passar dig som testat spinning några gånger lika bra som avancerad.

Tid: 75min

 

Tema

Då och då anordnar vi en eller flera pass med olika tema. T.ex. schlager, hårdrock, karaoke eller specialpass under särskilda högtider såsom nyår, påsk, halloween

m.m. Dessa pass ligger inte fast på schemat, utan här gäller det att hålla utkik bland våra nyheter.

 
Bästa individuella träningsformen i grupp

 

Gå i spinn igen!

När spinningen slog igenom för snart 20 år sedan blev konditionscykling i grupp snabbt det självklara valet för många träningsentusiaster. Och det är inte så svårt att förstå varför – en enklare träningsform som samtidigt får dig att komma i form på rekordtid är svår att hitta!

 

Ett riktigt bra spinningpass tar dig inte bara med på en simulerad cykeltur med varierande upp- och nerförsbackar. Det ger dig även extra energi och pushning då cyklarna spinner ikapp med pumpande musik och du alltid tränar med en instruktör som får dig att prestera det där lilla extra.

 

Hetare än någonsin!

Efter några år på tillbakagång är spinningen idag hetare än någonsin. På Manhattan öppnar flera och fler spinningstudios och nya utvecklade spinningkoncept ger välbesökta träningspass med vältränade New York-bor.

 

På Hagabadet har vi bestämt oss för att sätta på oss ledartröjan och har tagit tillbaka de personliga tränarna, skruvat upp musiken och återigen klivit upp i cykelsadeln. Spinningen är här för att stanna, och vi lovar att det är lika roligt – om inte roligare – än du minns det!

 


Många fördelar

 

Du får bättre flås

På ett spinningpass får ditt hjärta mycket träning - och det ger dig snabbt bättre flås och ork. Spinning är även ett mycket effektivt sätt att förbränna fett jämfört med andra träningsformer.

 

Du blir starkare

Spinning ökar styrkan och stabiliteten i lår, vader och rumpa, samt stärker mage, rygg, axlar och nacke. Kort sagt; du blir starkare, formar kroppen och får bättre hållning.

 

Du håller dig hel

Risken för skador är minimal eftersom kroppen inte utsätts för plötsliga slag och stötar som vid t.ex. jogging. Du tränar sittande på en cykel vilket minskar belastningen på skelett och leder. Passar därför utmärkt även vid rehabträning eller om du är överviktig.

 

Du blir friskare och yngre

Forskarna är överens - konditionsträning är en effektiv supermedicin. Kroppen blir yngre och håller sig ung och träningen förbättrar även hjärnhälsan, motverkar stress, depression och ökar nivåerna av må bra-hormoner.

 Hagabadets utvecklingsteam

Hagabadets utbud av kombinationspass inom spinning är speciellt framtaget av Hagabadets Personliga Tränare och Leg sjukgymnaster. Det är ett resultat av 20 års erfarenhet från spinning-, grupp- och individuell träning med nybörjare till elit samt tränande i olika åldrar där vi är särskilt stolta över vår kompetens bland dem som är +50. Nu har vi skapat kombinationspass som syftar till effektiva, roliga och skonsamma spinningpass.