Fortsättningskurser 2 - 4 år

Från 2 års ålder omfattar kurserna hela terminen. Vi fortsätter med övningar som känns igen från tidigare kurser, och utvecklar dem i takt med att barnen blir äldre. Även nya moment vävs in i kurserna. Grupperna är i första hand öppna för de som börjat babysimma hos oss, men också nya kunder välkomnas i mån av plats.

 

I vårt småbarnssim har vi följande grupper:


BLÄCKFISKEN för barn 2-3 år

I denna kurs är det mycket lek, hopp och plask. Målsättningen är att bibehålla och utveckla vattenvanan. Många moment återkommer regelbundet tex hopp från kant, träning med simplatta samt simläges- och flytövningar.

 

BADDAREN för barn 3-4 år

Vi utgår från övningarna i Bläckfisken men gör dem alltmer siminriktade. Vi tränar grunderna i crawl och ryggsim vilket innebär att stort fokus läggs på att kunna flyta, glida med ansiktet i vattnet och att klara sig utan redskap eller förälder. Under kursen ges möjlighet att ta de första simmärkena.

 

BADDAREN PLUS för barn 4-5 år

Vi fortsätter under denna kurs att träna crawl och ryggsim men provar även på bröst- och fjärilssim. Fokus ligger fortsatt på flyt- och simlägesövningar men nu försöker vi även få till fina arm- och bentag och en korrekt andning.

 


Kurserna omfattar 16 tillfällen á 45min

Även barn som inte simmat hos oss tidigare är välkomna att delta i kurserna.
Vattenvana är dock önskvärd och för Baddaren Plus ett krav.

 

Hagabadets Babysim